top of page
Caută

Monumente Funerare din marmura sau granit?

Actualizată în: acum 6 zile

Monumentele funerare din marmura si granit sunt foarte des folosite pentru amenajarea locului de veci. Marmura si granitul sunt alese datorita aspectului estetic placut si datorita rezistentei crescute.


Marmura este eleganta si calda iar granitul este foarte rezistent in mediul exterior acolo unde se monteaza monumentele funerare.Cel mai simplu mod de a distinge cele doua tipuri de materiale este cel vizual. Monumentele funerare din marmura au un aspect omogen si contin uneori modele venoase subtiri. Ganitul are in general in compozitia sa mici granule cristalizate ce se pot vedea pe suprafata materialului.


Intre cele doua tipuri de piatra exista o serie de diferente. Aceste se datoreaza compozitiei ce ofera un aspect si caracteristici diferite pentru fiecare tip de piatra.


Iti prezentam principalele diferente de aspect, ingrijire, rezistenta si pret.


Aspect:

Atat marmura cat si granitul sunt materiale rezistente ce ofera monumentelor funerare un aspect deosebit. Cand vine vorba de preferinte estetice, fiecare familie isi va alege varianta preferata.Ingrijire:

Daca aspectul si caracteristicile sunt asemanatoare in cazul monumentelor funerare din marmura si granit, lucrurile stau diferit atunci cand vine vorba de mentenanta si protectie.

Monumentele funerare din marmura necesita o atentie mai mare si o protejare chimica de impermeabilizare efectuata periodic. Fara o astfel de protectie, marmura va absorbi apa si va dezvolta pete organice pe suprafata materialului.

Monumentele funerare din granit sunt mult mai rezistente si nu necesita un strat protector chimic datorita compozitiei chimice a materialului.Rezistenta:

Monumentele funerare din granit sunt mult mai rezistente la caldura si raze UV decat cele din marmura datorita compozitiei chimice diferita ce ii confera o duritate sporita.


Pret:

Pretul monumentelor funerare din marmura este putin mai mic spre deosebire de cele din granit, dar costurile variaza in functie de: model, culoare, dimensiuni si provenienta materialului ales.


Alege modelul dorit din magazinul de monumente funerare
370 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page